Stenhamra & Uggla...

Då har man slagit hål på denna ”kortvecka” pga Valborgsmässoafton och 1:a Maj som infinner sig under veckan. Helgen som förflutit blev en fullträff med både på Ugglas Show på Hamburger börs och besöket hos fam Sjöström/Forslund ute vid Stenhamra.

Min och Maries julklapp av barnen blev en helkväll på Hamburger Börs där Magnus Uggla underhöll efter god mat och god dryck. En bra show där första halvan var nya låtar med lite ”musical stuk” och så Ugglas kompis ”Glenn” (buktalar dockan) som skojar friskt med Göteborgsdialekt. Andra halvan fick taket att lyfta med alla sina ”topp-hits” och finalen blev som väntat ”Kung i baren” som fick alla att känna sig som han eftersom det var fredagkväll och löningen hade landat dagen före. Många goda skratt och hyfsad mat och sedan T-bana & buss ut till Stenhamra bortanför Ekerö.

 

 Uggla in action...

 

På lördagen agerade jag elektriker och letade fel på styrningen av deras värmesystem och Roger trimmade Simons speldator med extra minne. Både jag och Roger lyckades med uppdragen och Jessica härjade i trädgården med lite fix av ”vattenspegeln” och Marie städade upp med krattning av löv och busk både här och där. Ungdomarna tog tillfället i akt att sticka in och shoppa på lördag förmiddag för att sedan komma ut till oss och umgås med alla. På kvällskvisten så grillade vi och drack gott och Jessica såg nöjd ut med att få dricka sin ”favvo-öl” (se bild) och sedan så spelade vi tv-spel med både ungdomar, barn och vuxna. Det är nya tider nu med att vifta med fjärrkontroller framför tv´n för att spela bowling, pingis, tennis mm och Marie tog en tung skalp genom att vinna bowlingen över alla spelare. Simon visade mig sitt senaste dataspel och man förstår att det är ”nya tider nu” när spelen är som att titta på en riktig spelfilm. Smilla visade sina färdigheter i ”ping pong” på deras bordtennisbord som passade mig bättre…men jag hade fullt upp med att klå Smilla i bäst till elva.

 

Jessicas "favvo-öl"...

 

 

I morgon så är det Valborgsmässoafton och vid Grängesbergs Folkets park så sjunger Saxdalens manskör i brasans sken och Saxdalens valborgsfirande är som brukligt tradition att köra snögubben genom byn på ett traktorflak till brasan med barn som medresenärer. Byalaget i Norhyttan har tagit krafttag mot det vilda firandet vid Hyttbacken genom att skärpa upp säkerheten vid det raketlösa fyrverkeriet som går av stapeln vid niotiden. Tomtebloss har ersatt raketerna för flera år sedan och smällarna ifjol blev ersatta av ”embalageplast” av små luftkuddar som Göte trampar på så det ”poffar” lite idylliskt på bron till Hyttbacken.

 Nyhet i år är att Håkan Graaf har i egenskap av sitt fd brandmansämbete tillsatt Ulla Fahlén som säkerhetsansvarig för ”smällarna” som avfyras vid bron och orsaken är att Göte införskaffat extra stora ”embalageluftkuddar” i år så blir det obligatoriskt hörselskyddstvång på alla besökare av evenemanget. Ulla vill ej att byalaget ska bli ansvariga för hörselskador på ditrest publik från ytterområdena runt Norhyttan… Väl mött på Valborgs firandet !!!!!

 

 

 Vill ni…så hörs vi…