Bandypremiär & 50-års kalas...

I skrivande stund så spelar IFK Kungälv sin första träningsmatch mot grannen IFK Vänersborg och det är nu det börjar klia i högerbenet för att ta bilen mot västkusten att se elitbandy live. I kväll får man nöja sig med att bita naglarna framför datorn och följa dem i elitrapport. IFK Kungälv har en ”levande” hemsida och en väldigt duktig fotograf, så jag rekommenderar er besök på deras hemsida.

Efter ett snack med Tobbe i går kväll så är han frisk och kry och ser fram mot kvällens match som back och Emma Kronbergs kille Mathias Johansson ska spela libro.

Inför matchen så citerar jag deras hemside text:

 

Efter flera månaders barmarksträning och isträningar i rink är det äntligen dags för IFK Kungälv att spela match på fullstor bandybana. I veckan har laget gjort två pass på stor is i Vänersborg och IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen ser fram mot att se sitt lag mot riktigt bra motstånd.

– Det känns spännande. Vi har en intressant trupp med många nya spelare och visst ser det lite rörigt ut emellanåt på träningarna men jag tycker det är bra att vi får möta bra motstånd direkt som vet vad de gör, säger Ari Holopainen.

I Kungälv kommer samtliga nyförvärv få chansen att visa upp sig. Flera av dem kommer troligen även att testas på olika positioner under matchen.

– Det kommer bli mycket testande och mycket fokus på att till en början kanske hitta rätt i defensiven. De första matcherna ser vi som träning och om vi vinner eller förlorar spelar ingen roll nu i början, säger Ari Holopainen.

I matchen mot Vänersborg kommer Andreas Berggren och Elias Modin vila medan laget från start ställs upp på följande vis.

Jesper Thimfors kommer att vakta målet bakom en backlinje beståendes av Mathias ”Pumpen” Johansson som libero och Tobias Backman och Hampus Kärnman som backar. Jonathan Rask och Fredrik Johansson kommer att spela halvor och på mittfältet kommer Anssi Hänninen och Mikael Lindberg ta hand och de centrala positionerna. Vänsterkanten och högerkanten framåt kommer att tas hand om av Ted Skoglund och Axel Ekholm med Lukas Persson som spets i mitten framåt.

– Sedan kommer Viktor Wareborn, Simon Artig, Jesper Henriksson och Robin Mohlén byta av på lite olika positioner, säger Ari Holopainen.

På bänken tillkommer målvakten Victor Lindblom.

 

 

I lördags så var det party i Cassels och anledningen var att fira av en 50-åring och det var Bettan Winterås. En trevlig fest med mycket folk och god mat och naturligtvis så tog man efter ”gutten” efter ett par OP Andersson. Erre herre erre party var parollen!!! Johan Winterås, Fredlik Winterås och Lundh tjänstgjorde som ”buttlers” och glaset fylldes på i parti och minut och söndagen blev en tung dag eftersom man kom hem till skördevägen vid 03-tiden. Än en gång …Grattis Bettan och ta det lugnt på Gotland.

 

Bettan & Marie på Gotland...

 

Vill ni…så hörs vi…