Bandyhelg i Ale......

Träningsmatcher IFK Kungälv

IFK Kungälvs träningsmatchande fortsätter och i söndags så spelade de mot Gripen i Ale Aréna. Matchen såg ut att bli en komfortabel seger eftersom det stod 3-0 i halvtid för Kungälv, men spelet kom av sig och Gripen reducerade två ggr till 3-2 som blev slutresultatet till IFK´s favör.Enl Tobbe så spelade Kungälv bra i första halvlek, men andra blev en rörig halvlek med mycket konstiga utvisningar åt båda håll som gynnade Gripen förträffligt. Gripen med Nordin som tränare (fd Gais, Villa) kommer nog att bli ett av topplagen i allsvenskan södra.

Träningsmatcherna för västkustlagen brukar rotera mellan Villa, Vänersborg, Kungälv och Gripen pga reskostnader, avstånd osv, så till helgen drar jag & Marie till Göteborg för att kolla på träningsmatcherna mot Surte och Nässjö. Att man i samma veva få stilla sin hunger på ”pinfärska” räkor inte är helt fel gärna nedsköljda av någon god öl. Tobbe skickade över en ”snap” med priset på färska räkor…119 kr/kg !!!!! Hoppas priset står sig till helgen…

 

Dex (Exte)cupen…

Helgen som kommer till nästa veckoslut blir att återuppleva Dexcupen eftersom Ljusdal gör en ”minicup” med Ljusdal, Bollnäs, Tillberga & Kungälv samtidigt som WC går i Sandviken. Marknad, tivoli och så den berömda nattmatchen… Kungälv möter Tillberga fredag kl. 20.00 och så klassikern Ljusdal-Bollnäs kl 22.30. Jag garanterar att det blir tryck på runt bandybanan och boendet är ordnat på ett vandrarhem i Ljusdal. Segrarna spelar final på lördag kväll och förlorarna spelar om tredjepriset. Grabbarna i Kungälv tycker nog det blir kul att få lite ”nordanväder” i lungorna och annat motstånd.

 

Grängesbandyn…

A-laget har tränat ett tag under ledningen av Tobias Larsson och Anna Hellman och dessutom har de hunnit spela några träningsmatcher. Resultaten mot Frillesås (17-0) och Vargön (2-3) på västkusten ska man väl inte stirra sig blind på utan bara gnugga på mot seriestarten i november.

Enl rykten så är det dålig uppslutning på ispassen i Ludvika och det bådar ej gott inför div.1 spelet i vinter…Var finns Hellmans killar ???? Grabbar !!!….det går att kombinera dataspel, skola, tjejer med bandy!!!

Extra kul är att hemsidan vaknat i ny skepnad och dessutom att ungdomslagen har startat upp höstträningen. …det är bra!

Inga ungdomslag = inget A-lag inom en snar framtid.

 

 Leksands IF...

SHL är ett sorgligt kapitel när man är Leksing…Vi skriver historia över att ha tagit stryk 6 matcher i rad när serien startat, men fan vet om inte ishockey har blivit som ”Idol 2014”…..Vem hänger löst i Leksand !!!????? Snacka om låg media bevakning !!!!!!

 

Mors Torva 25

Joanna & Tommy var hemma i helgen och vi hann med rätt mycket med jobbet på "Törva". Joanna hanterade ”fyllhammaren” rätt bra med att jämna till jordmassor runt stugan och jag och Tommy fixade till uthuset så det står pall inför vintern. Att det stormade rejält på lördag förmiddag vid Torpudden talar sitt tydliga språk. Se bilder…

 

Joanna & Tommy i jobbartagen...

 
Nytt virke och plåt vid jordbandet...
 
Insynsskydd vid torpargrunden...

Vindfälle vid Torpudden...
 
 

 Linnéa på NZ...

Chansen att få se yngsta ”dotra” på svensk mark innan årsskiftet tror jag vi kan se i stjärnorna och det beror på att hon förnyat sitt visum ett år till. I mitten på oktober så har hon varit borta i ett år och man längtar verkligen efter att träffa henne. Enl Linnea via skype så trivs hon bra med jobbet på Mac´s Hurstmere Road Brew Bar och hon jobbar som bara tusan mellan varven. Vore det inte så ”förbannat” långt till andra sidan "klotet" så har man väl flugit över till henne och haft lite mysigt över en helg eller så, men vi får se om det dyker upp någon ”återbudsresa” till NZ…

 

Vill ni...så hörs vi...