Sergej Obuchov…

Veckan skenar efter det att vi var i Brynäs-land och hjälpte Joanna & Tommy lite med städ & fix eftersom de bytte boende i Gävle. När man åker till Gävle strand så passerar man stadsdelen Brynäs och när jag passerade ”Brynäs-skylten” så började V50´n hacka och spotta och så sköljde en kraftig migränattack in i bilen, men lyckligtvis så avtog alla åkommor när man åkte över Gavleån till Stuvaregatan där Joanna nu bor. Väldig tur att det inte yrde runt konstiga Brynäs-vibbar där de bor nu, för annars så kunde man ju inte hälsa på dem nå mer…

 

Gais spelade träningsmatch mot ryska Rodina Kirov i måndags på Heden. Matchen blev en jämn och bra tillställning där Rodina vann med 2-1 efter nittio minuters spel. Tobbe tyckte det var rätt ”coolt” att skaka tass vid ”slantsinglingen” med bandylegenden Sergej Obuchov som är lagkapten i sin moderklubb Rodina Kirov. Vi som har några år på nacken kommer ihåg ”Obbe” när han härjade som värst i Falu BS och tog dem till en SM-Final 1999 mot Västerås. VSK vann finalen med 3-2 på studenternas i Uppsala.

 

 

Efter ha bevittnat VM-matchen mellan Sverige och Vitryssland så har jag tappat förtroendet för TV4 och Svenska Bandyförbundet. Vem fan vill se ett korpgäng ta stryk med 28-1 och kalla det VM-bandy…nej..bandy-VM bör spelas var 4:e år och de övriga år får de spela träningsmatcher mot varandra i olika turneringar med jämbördiga motståndare. Det var pinsamt att se svenska bandyhjältar klappa om varandra när de gjorde mål eller att se en svensk libro (Westh) ute på offensiva raider för att hamna i målprotokollet…superlågt.

Bilen är tankad och i morgon så bär det iväg till Göteborg för att uppleva matchen Sverige-Ryssland som spelas på Heden. Enl välinformerade källor så är det 4500 biljetter redan sålda och hinner stormen dra förbi så tror jag det kan bli mellan 5000-6000 personer som vill se ”ryssfighten” i centrala Göteborg i morgon kväll. Mitt tips blir 5-5 i morgon….

 

Musiken blir en klassiker av två levande legender samt orginalet av "Bobban"…

 

 

Vill ni…så hörs vi…