Kylslaget i Snoddasland...

Matchen på Sävstaås inför ca 1800 bollnäsbor blev en kylslagen historia både vädermässigt och bandymässigt. Termometern visade minus 15 grader när vi parkerade V60´n och satte på oss termobyxor, parkas och ryssmössa. Glöggdoft och grilldoft mötte oss när vi betalade in oss och det var dukat för bandyfest...
 
Ett sömnigt Villa eller ett supertaggat Bollnäs tog kommandot i matchen omgående och snart så stod det 2-0 till Bollnäs efter 10 minuters spel. 1-0 kom till på en straffretur där två Bollnässpelare var först fram till Thimfors och rakade in målet och det såg ut som Villa stod fastfrusna vid strafflinjen...i min värld ska alla vara på rätt sida vid en straff, dvs 4-5 Villa-försvarare ska vara först på returen och inte Bollnäsare. Redan då så kändes det som att Bollnäs trivdes som fisken i vattnet när temperaturen låg på minus 15 eftersom de tränat i två veckor när det varit runt minus 20-25. Villa såg däremot ut som de frös som hundvalpar och var stela som pinnar eftersom de kommer från sin träningsmiljö i SLA. Bollnäs hade fått sin start de önskade och då föll de tillbaka till sin berömda "Westtaktik" där de endast riktar in sig på kontringar av Berlin och Hellmyrs som brukar ge frukt...
Halvtidsresultatet såg ut att bli 2-1, men Bollnäs har flyt och får dit en hörna innan halvtidssignalen ljuder...3-1 tungt.
 
Andra halvlek blev en thriller där Villa för spelet och jagar och jagar, men Bollnäs vinner med 5-4 efter det att Villa inte har marginalerna på sin sida. Det kan nämnas att Bollnäs 5-3 mål upprörde Villa rejält eftersom Mickelsson stod bakom kortlinjen för att ej bli offside och därefter hoppar han in och rakar in bollen vid en rörig situation framför målet...nja det kändes som att domarna var från ryssland och ville bestämt döma till West/Berlin/Hellmyrs förmån denna kväll. Dessutom hade Villa hörna på övertid som kunde ha sett till att Bollnäspubliken satt glöggen i fel strupe....men icke!
 
Skönt att ändå se att Villa har mer att ge när det drar ihop sig mot slutspel...
 
 
 Tuff uppvaktning av Esplund...
 
 
Tung förlust...
 
 
 
Nu blir det att umgås med Joanna i Gävle och först blir det att se över "garnityret". Usch..tandsten ska tas bort i eftermiddag vid kliniken! Därefter blir det lite shopping vid city och ett besök vid korvakademin om jag får bestämma. Kvällens aktivitet blir kanske ett besök vid restaurang Fullriggaren intill Joannas & Tommys lägenhet vid Gävle Strand.
 
Vill ni...så hörs vi...