Nagelbitar match...

Gårdagens bandymatch på tv´n blev en fartfylld offensiv match där Edsbyn fick svenska mästarna SAIK på knä (4-5), annars så var det två bra bandylag som satsade framåt med lite taskigt skyddsnät bakåt emellanåt. Vi som kollade matchen på Stopet hade rejält med svängrum…vi var tre bandyintresserade plus några utländska bryggerimontörer.

Kvällens elitseriematcher följdes på elitrapport med fokus på Gais match mot IFK Motala i Ale Aréna. Matchen är viktig för Gais om de ska hänga på i jakten på en ”mitten placering” och för Motala så är det ett halmstrå för att ej vara kvar i botten på tabellen. Motala tog ledningen efter en rökare på frislag av Lucas Persson som spelat i Tillberga för ett par säsonger sedan, men Eric Claesson ville annat och kvitterade några minuter efter till 1-1. Motala tog åter ledningen på straff och Jonas Claessons brorsa Eric kvitterade åter igen till 2-2 som blev halvtidsresultat. Eric Claesson gav Gais ledningen 2 minuter in på andra halvlek till 3-2 och sedan blev det en 88 minuters lång ”nagelbitar” halvlek där man tittar på klockan och ev någon händelse på elitrapporten. Gais verkade ha prioriterat defensiven efter 3-2 målet och denna gång så höll det matchen ut som gav dem två viktiga poäng. Enl samtal med Tobbe efter matchen så borde de ha ”avgjort” matchen med ett par mål men Heurlen storspelade i Motalamålet. Skön seger sa grabben efter några tunga förluster och nu väntar en ny nagelbitare när Gais möter Ljusdal borta på lördag.

Musiken i kväll är en ren stöld av en bra låt som Linnéa har på sin blogg…tack för lånet!