Att anlägga en brygga...

Detta veckoslut i anslutning till majbrasa och första maj så skrivs det en milstolpe på Mors Torva 25. Joanna & Tommy och Tobias är på ingående från Gävle/Göteborg i kväll för att hjälpa till att bogsera ut flytbryggan med egentillverkad landgång på 5,5 meter på självaste 1:a maj. Göran och jag snickrade ihop landgången på ett par kvällar och utan skryt så tycket jag den blev kanooon…tack för hjälpen Göran !!!

 

Byggare "Bob"...

 
 
Home-made landgång...
 

I samma veva så utnyttjas bryggan för transport av skrymmande saker både till och från Mors Torva…typ kyl & frys och en åkgräsklippare.

Tobias kommentar när jag drog riktlinjerna för förankring och transport mm: Hmmm…det låter som att någon hamnar i plurret i helgen….

 

Valborgsfirande med majbrasa har minskat på många ställen förutom Norhyttan som blir bättre och bättre för varje år. Majbrasa tänds vid 20-tiden och kör sjunger in våren som brukligt. I fjol så invigdes det raketlösa fyrverkeriet och smällarna byttes ut mot ”embalageplast” (luftkuddar) som publiken fick trampa sönder samtidigt som barnen fick vifta med tomtebloss. Nyligen har de blivit ”miljöcertifierade” pga sitt miljövänliga fyrverkeri som Göte Lindh basar för. Emballagekuddarna i plast de trampar på återvinns och tomteblossen de viftar med är också miljövänliga enl. grossisten och de som trampar på kuddarna får gratis motion är juryns motivering. Göte Lindh påtalade ett problem som ska rättas till från i fjol och det var när han ropade: Nuuu !....när de skulle börja trampa på ”embalagekuddarna” ??? Då ropade alla pensionärer: Vaa…!!!! (skratt) I år blir det gratis hörapparater för de som behöver och sedan så kommer Göte att ha en ”pepitarutig” målflagga som han lånat av Svenska Bilsportsförbundet för att få ut budskapet när de ska börja få igång ”smällandet” (trampandet). Ni som vill uppleva traditionen så ska ni bege er till hyttbacken i Norhyttan för att uppleva det enda miljöcertifierade Valborgsfirandet i Nordeuropa…

 

 

 

 Vill ni…så hörs vi…