Bandy-advent...

Första advent på söndag och match för Gais på Heden samma dag gjorde beslutet enkelt att tillbringa helgen i Göteborg för att få lite julinspiration på Lisebergs julmarknad och dessutom se två elitbandymatcher på tre dagar. Matchen Villa-Gais avverkade vi på vägen ned i går kväll och tyvärr så avgjordes den ganska snabbt under de första tio minuterna. Gais verkade sitta kvar i bussen när de drog igång och ”vips” så stod det 3-0 på anslagstavlan efter sex minuter men därefter så var det en helt okey bandymatch med bra spel av Gais och ”hafsigt” spel av Villa eftersom de har ett starkare lag på pappret. Slutresultatet blev 5-3 till Villa och inget att säga om det…Villa verkar ha problem med rollerna mellan ”stjärnorna” eftersom de spelade så otroligt ”oorganiserat” offensivt, men får de till den biten så kommer de att bli farliga i slutspelet…Det som värmer mest i Lidköping är deras otroligt proffsiga arrangemang i denna otroligt genomtänkta inomhushall. Bra ljud, bra läktare, mycket publik (2800 pers) och häftigt intro mm…se o lär alla ni andra bandyklubbar som har inomhushall!

                                                         

På söndag så blir det match på Heden mellan Gais - Broberg och det blir en otroligt intressant match. Vädret spås att bli bra förutom stark vind så det gäller att ha dubbla långkalsonger och lite glögg innanför västen…

 

GBK spelar mot Västanfors på söndag på Grängesvallen och denna gång så tror jag att GBK kan störa VIF. En grundmurad defensiv och disciplin att ej tappa huvudet i ”heta” situationer så tror jag vi har chans att ta poäng. Utvisningar mot bra bandylag straffar sig i längden rejält. Hoppas det blir mycket publik nu när VB Energi bjuder på entrén och dessutom får alla en vägguttagsansluten elmätare. Jag tippar att det kommer 300 personer och matchen slutar 4-4 i full tid.

 

Den gamla visan "nu tändas tusen julejus" räcker inte riktigt till för att beskriva utsmyckningen av träd och annat för att skapa en fin julstämning på Liseberg och i år lyser inte mindre än 4.379.832 små ”led-lampor” och Göteborgs Energi tackar och bockar för detta inköp av energi. Lisebergsgranen står högt i kurs och den är Sveriges högsta ”elgran” och bara stjärnan väger 500 kg som lyfts upp med helikopter, men granen i Grängesberg efter riksväg 50 är äkta vara på rot och belysningen är 60 Watts hederliga glödlampor som i mitt tycke är Sveriges snyggaste gran.

 

Liseberg 2013...

 
 
 
 
 
Musiken går nu in i temat jullåtar under december och jag ser fram mot att ni bloggläsare önskar jullåtar genom att skriva in önskelåt/namn i ”kommentar” längs ned så lägger jag ut önskemålen varje gång jag bloggar och dessutom får ni ut en hälsning till omvärlden…Jag börjar med en jullåt av Mick Jagger & Joss Stone…

 

 

Vill ni… så hörs vi…